BioLogical Solutions

Biological Solutions (Bio based disposables) is leverancier van bio-based of recycled content disposables en werkt samen met Atlantis Handelshuis. Bio-based wil zeggen dat we disposables maken van hernieuwbare grondstoffen en/of restmaterialen. Recycled content wil 
zeggen dat de materialen geheel of deels bestaan uit gebruikte materialen zoals oud-papier of gebruikte pet flessen. Ons assortiment bestaat onder andere uit diverse wegwerp borden, bekers en bestek. U vind hier alles voor uw feest, bbq of bedrijfsrestaurant.

Sinds 2011 zijn wij als organisatie FSC® en PEFC gecertificeerd. Hiermee geven wij een concrete invulling aan ons streven naar het gebruik van zoveel mogelijk duurzamegrondstoffen. Wij mogen als organisatie deze logo’s gebruiken op bijvoorbeeld onze koffiebekers en broodzakken. Vraag ons naar de mogelijkheden.
  
Wij zijn continu op zoek naar mogelijkheden tot samenwerking in de totale keten. Duurzaamheid 

betreft namelijk de totale levensduur van een product, d.w.z. van grondstof tot de afvalfase. Dit 

heeft geresulteert in het unieke Cup2Paper concept in samenwerking met Sita, een duurzaam en gerenommeerd afvalbedrijf. Zie www.cup2paper.nl voor meer informatie, 

of stuur een email naar sales@atlantishandelshuis.nl  http://biologicalsolutions.nl/over-ons.html 

Sinds kort hebben we ook de MVO beker geintroduceerd. Hierin hebben wij de 3 p’s tot uiting gebracht in een koffiebeker. De beker bestaat voor 24% uit recycled content (planet). Bij aankoop van een doos MVO bekers wordt €15,- afgedragen wordt aan Cordiad Memisa (profit). Dit betekent dat bij de aankoop van 1 doos bekers een veilige bevalling 
gerealiseerd kan worden (people). Zie www.mvobeker.nl voor meer informatie. 

We kunnen snel en adequaat schakelen doordat we als team de klant daadwerkelijk voorop stellen. Bij ons is de klant geen nummer, maar wordt de klant echt verder geholpen. Naast ons huidige assortiment helpen wij u graag verder met producten waar u specifiek op zoek naar 
bent. BioLogical Solutions is uw totaalleverancier op het gebied van biologische afbreekbare of recycled content disposables. 


Doordat wij intensief samenwerken met een aantal fabrikanten kunnen wij snel handelen op het gebied van eigen bedrukking op bijvoorbeeld onze koffiebekers, borden en transparante bier- en frisglazen. Enkele voorbeelden van eigen bedrukkingen op wegwerp disposables vind u terug onder klantspecifieke producten. 

In 2009 heeft Biological Solutions het manifest van MVO Nederland ondertekent. Dit maakt ons officieel partner van een kennis en netwerk organisatie die MVO stimuleert in Nederland. Het partnerschap past goed bij onze bedrijfscultuur van duurzaam en verantwoord ondernemen.  

In 2010 heeft BioLogical Solutions zich aangesloten bij de Climate Neutral Group door de CO2 van de eigen organisatie in kaart te brengen en te compenseren. In 2011 heeft Biological Solutions besloten om door middel van een samenwerking met Klimaatfonds Haaglanden lokaal in Nederland CO2 te compenseren. Biological Solutions vindt dat het steunen van onderwijs en sport een onderdeel vormt van MVO, derhalve ondersteunen wij de volgende projecten: 

- Een school voor 400 kinderen in Tibet. 
- Een initiatief in Tibet om blinde kinderen braille te leren. 
- Herbouw van beschadigde scholen na grote aardbeving in China. 
- De Haagse Hogeschool d.m.v. sponsoring van het beste internationale business plan, in  welke duurzaamheid een belangrijk criterium is. 
- Warme truiendag op basisscholen in Rotterdam. 
- De jeugdwielerronde van Axel.GreenEUR, de eerste duurzame studentenvereniging in Nederland. Opgericht door studenten van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. 
- Our Common Future 2.0. Een initiatief vanuit de universiteit van Nijmegen om het Brundlandtrapport uit 1987 te updaten naar de inzichten van de huidige tijd.