Het Varkensvlees van Atlantis

Atlantis en de “van de Heyde Hoeve”  brengen u heerlijk en eerlijk varkensvlees met de pure smaak en malsheid van vrüger. Wij staan voor een duurzame wijze van het houden van onze varkens en hebben respect voor het dierenwelzijn. Ook produceren wij groene stroom uit de afvalstoffen van onze boerderijen. Met de Nederlandse herkomst en een speciaal voer dat we de varkens geven, garanderen wij een duurzame kwaliteit en minder CO2-belasting voor de aarde. Wij zijn georganiseerd in een coöperatie van boeren. Zo bent u verzekerd van heerlijk varkensvlees uit een eerlijke stal.

De smaakbeleving;

Het Duroc varkensras 
Onze varkens zijn voornamelijk van het Duroc ras. Dat levert mals, sappig en smaakvol varkensvlees op. Het Duroc varken kenmerkt zich door mooi 

gemarmerd vlees. Uit onderzoek blijkt dat consumenten een betere smaak en kwaliteit waarnemen van varkens van de Heyde Hoeve. Ook is het wetenschappelijk vastgesteld dat de malsheid van het varkensvlees kan worden toegeschreven aan het Duroc ras (bron: Blanchard 1995). 

De Hoeve;

Het beste varken van Nederland! 
In oktober 2012 is het Heyde Hoeve varken gekozen tot het meest duurzame en lekkere varken van Nederland. Een smaakjury met culinair journalist Jeroen Thijssen (Trouw), Robert 

Jeurissen (restaurant Coco Pazzo in Houten) en Johan van Uden (slagerij Chateaubriand in Heemstede) koos uit de meest innovatieve inzendingen de lekkerste. Van Uden: “Het oordeel van de jury was unaniem. Als je het varkensvlees van de Heyde Hoeve in je mond steekt proef je het meteen. Sappig, goeie bite, goeie smaak.”