The Dutch Weedburger

Atlantis was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van een uniek foodconcept, het resultaat The Dutch Weed Burger leveren wij inmiddels aan o.a. Restaurant DE WERF op Willemsoord, doe eens gek en ga hem proeven !

The Dutch Weed Burger is een 100% Plant*Powered hamburger die duurzaamheid ademt, van het algenbroodje waarop die geserveerd wordt en de umami-wakamesalsa tot de vegan mayonaise die een waanzinnige smaakexplosie garandeert. De burger zelf is een proteïnebom, rijk aan plantaardige eiwitten en dus verrijkt met…ZEEWIER! 

Waarom The Dutch Weed Burger? 
Als we op deze schaal door blijven consumeren, hebben we in 2050 drie aardbollen nodig om ons te voeden. Wij ontdekten hoe we toe kunnen met de aarde waar we nu op leven. 

De oplossing?! Simpel! Overstappen van dierlijke naar plantaardige proteïnen. Zeewier gaat die klus klaren en daarom hebben wij The Dutch Weed Burger ontwikkeld. 
  
Wat lost The Dutch Weed Burger op? 
Nu de wereldbevolking exponentieel groeit en daarmee ook de vraag naar eiwitten, staat de plant in een hernieuwde belangstelling om het probleem van het dreigende voedseltekort op te lossen. Wetenschappers van de universiteit van Wageningen hebben zeewier en algen ontdekt als nieuwe superfoods die het toekomstige voedselschaarste te lijf kunnen gaan. Voor de productie ervan is namelijk geen zoet water nodig en geen extra landbouwgrond nodig, want het groeit waanzinnig snel, in de zee! Door dure en intensieve en vervuilende productie van dierlijke eiwitbronnen te vervangen door plantaardige bronnen als zeewier kunnen we op deze manier een grote bijdrage leveren aan de oplossingen, waar de wereldwijde problemen in dit tijdsgewricht, om smeken! 

Zeewier en algen zitten bomvol 
vitamines en mineralen en beschikken over de eiwitten die ons lichaam zo hard nodig heeft. De overstap naar deze proteïne als nieuwe bron, zou een gigantische ontlasting kunnen zijn voor de aarde. Het is daarom ook de eerste stap in een duurzame richting om milieuproblemen en voedselproblemen aan te pakken! 

Ontwikkeld door: 

Wie zijn wij? 

Lisette Kreischer 
Initiator 
Eigenaar van Veggie in Pumps, en trendsetter op het gebied van groen en bewust leven. 

Mark Kulsdom 
Initiator 
Cultuurhistoricus, film-maker en video-journalist.