Nieuws

Hier vindt u altijd het laatste nieuws.

Hoe lokale voeding medicijnen kan vervangen

  Toch krijgen de patiënten vers, milieubewust en gezond voedsel op hun bord. Ontkoppeld koken met lokale producten is de toverformule die dit alles mogelijk maakt. Het Westfriesgasthuis is een van de eerste ziekenhuizen die hierop heeft ingezet en is tevreden met de resultaten. Korte afstand tussen land en bord De producten leggen een korte afstand af van het land naar de keuken, servicemedewerkers prijzen enthousiast het voedsel aa[...]
Lees meer

Gezondheid als driver voor duurzaamheid

Tegelijkertijd neemt het wetenschappelijke bewijs toe dat gezond, vers en gevarieerd eten een enorme bijdrage kan leveren aan zowel de preventie als het herstel van ziekten. Het programma Keer Diabetes2 Om is hier een goed voorbeeld van. Door aanpassing van het eetpatroon kunnen patiënten met suikerziekte fors terug in medicijngebruik en in een aantal gevallen zelfs helemaal van de medicijnen af. Ook projecten met scholieren, bejaa[...]
Lees meer

Break Out Sessie: ‘Pionieren in de korte keten’ op AgriFoodTech Platform Congres 2017

Congresprogramma AgriFood Tech Platform Congres ‘(W)eten wat je niet (w)eet’ 09.45 uur Ontvangst en registratie 10.15 uur Opening door Rogier van Kralingen 10.30 uur Keynote: Dr Ellen de Brabander, Senior Vice President R&D Pepsico EIT Food, unique catalyst to transform the food sector (English) 11.15 – 12.45 uur Break Out Sessie Grow Campus ‘Pionieren in de korte keten’ Het concept ‘kort[...]
Lees meer

Klimaattop Noord NL – 9 november 2017

De volgende partijen ondertekenen die dag de: Intentieverklaring/Samenwerking tussen stakeholders om te komen tot: “Winst voor Milieu, Mens en Dier door Verbinding Agri en Zorg in Friesland, Groningen en Drenthe”1. Antonius Zorggroep2. Atlantis Handelshuis3. Circulair Friesland4. De Friesland Zorgverzekeraar5. De Streekboer.NL6. Distrivers7. Interzorg Noord-Nederland8. Intrakoop9. LTO Noord regio Noord10. Pi-Groep11. Raboban[...]
Lees meer

’Streekmenu vergroot de trek’

Zoals de naam al doet vermoeden, komt op die donderdagen de oogst uit de eigen provincie op tafel. Suddervlees van Texels rund bijvoorbeeld en rode kool met appeltjes uit de streek, aardappelen van eigen bodem en kwark van zorgboerderij Dijkgatshoeve in Wieringerwerf. Doel nummer één: het vergroten van de trek bij de bewoners. Want een oudere die goed eet, bewaakt zijn of haar gezondheid. Proef Dat de lokale oo[...]
Lees meer

Overheid en zorgverzekeraars: versterk initiatieven voor gezonde voeding en positieve gezondheid

In onze economie wordt nu teveel verdient aan een ongezonde levensstijl en teveel ingezet op het behandelen van ziekten. Dat kan anders. Door gezondheid een centralere rol te geven in economie, samenleving en zorg. Met een integrale en intensieve aanpak gericht op het stimuleren van gezond eten, meer bewegen, kinderen een gezond en duurzaam eetpatroon aan te leren en in zorginstellingen en probleemwijken gericht te investeren in positie[...]
Lees meer

Atlantis brengt u het voorjaar in een bloembak.

In samenwerking met BloemenStorm kunt u nu bij Atlantis terecht voor bloembakken vol kleur. Bloemenstorm is een circulair initiatief en gebruikt voor de bloembakken uitsluitend bloembollen van Breezandse telers die overgebleven zijn in de handel. Deze bloembollen eindigen normaal gesproken op de composthoop maar via deze bloembakkenservice krijgen de bollen toch een nuttige bestemming. Heeft u ook interesse in een vrolijk[...]
Lees meer

Verse streekproducten voor cliënten Wilgaerden

Wilgaerden streeft naar een restaurantformule waarin gezond en gastvrij centraal staan. Naast zoveel mogelijk vers en regionaal eten willen ze de voedselverspilling met de helft reduceren. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen. Om deze doelstellingen te realiseren werkt Wilgaerden samen met haar huidige leverancier Distrivers. Daarnaast is Distrivers een samenwerking aangegaan met Atlantis Handel[...]
Lees meer

Producten uit de streek op het Clusius College in Alkmaar

Wat je van dichtbij haalt is lekkerder Het Clusius college hecht veel waarde aan duurzaamheid en wilde de overtuiging ‘Wat je van dichtbij haalt is eerlijk en lekker’ integreren in de schoolkantine. Om deze reden is Markies Catering een samenwerking aangegaan met het Handelshuis Atlantis, groothandel in (H)Eerlijk(e) Waar. Zij zorgen ervoor dat de streekproducten bij Markies Catering geleverd worden. Zo worden topproduc[...]
Lees meer

Jaap Bond geeft startschot voor duurzame & gezonde schoolkantine

Dit schooljaar start het Clusius College in Grootebroek als eerste school in Nederland met een gezonde én duurzame schoolkantine. Op donderdag 8 september krijgt gedeputeerde Jaap Bond een gezonde en duurzame lunch geserveerd, die gemaakt is door leerlingen van het Clusius College in Grootebroek. Deze lunch is de aftrap van het project de gezonde en duurzame schoolkantine. Regionale producten Op het menu van 8 se[...]
Lees meer

Archief

Groente en fruit in gesloten settings
Lees verder
Atlantis Handelshuis wint Heldcare 2016
Lees verder
Het Westfriesgasthuis en gezond lokaal eten!
Lees verder
Atlantis op de HORECAVA
Lees verder
De Terrabites van Gro
Lees verder
Zeekoolbloemknoppen!
Lees verder
Fortuna Edam presenteert:
Lees verder
The Dutch Weedburger
Lees verder
De zuivel van Atlantis
Lees verder
Het Varkensvlees van Atlantis
Lees verder
Het Texels Lamsvlees van Atlantis
Lees verder
De Kazen van Atlantis
Lees verder
Nu verkrijgbaar.. vers geperst Tarwegras.
Lees verder
Nieuw bij Atlantis
Lees verder
BioLogical Solutions
Lees verder
Dineren……..!? dat doe je in een ziekenhuis.
Lees verder